De behandeling

We beginnen met een intake.

STAP 1: Intake

De intake noemen we ook wel ‘anamnese’. Samen bespreken we uw klacht en kijken we naar mogelijke oorzaken. Omdat een mens geen machine is kijken we ook naar het grotere plaatje: wat zijn uw bewegingsgewoontes? Hoe lang heeft u al pijn? Welke stappen heeft u al ondernomen?

Stap 2: lichamelijk onderzoek.

Na de anamnese doen we een lichamelijk onderzoek. We kijken hoe u beweegt, waar het pijn doet en hoeveel. Het kan zijn dat we een loop- of bewegingsanalyse maken of een krachttest doen. In sommige gevallen maken we een echo. De uitkomsten van het lichamelijk onderzoek verbinden we aan de uitkomsten van de anamnese.

Stap 3: oefentherapie en coaching.

Typisch voor een jumpers knee is dat u pijn heeft aan de voorzijde van uw knie. Deze blessure heet zo omdat hij voor het eerst werd ontdekt bij hoogspringers. Het gekke is dat u ook een jumpers knee kunt oplopen als u nooit springt. Een jumpers knee gaat niet vanzelf over: u zult een tijdje moeten ophouden met uw sport: de belasting moet tijdelijk omlaag. Dan weet u dat vast. We boeken veel succes met een behandeling gebaseerd op een combinatie van oefentherapie en coaching bij sporthervatting. Dat is zoveel mogelijk gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Altijd gebruiken we onze eigen jarenlange ervaring. Zo slagen we erin de belastbaarheid van de pees structureel te verhogen.

Stap 4: evaluatie.

Een goede begeleiding is essentieel. Tijdens de behandeling houden we nauwgezet in de gaten of en hoe u vooruitgaat. U kunt aan uw eigen fysiotherapeut vragen om u te begeleiden, u kunt het ook aan ons overlaten. Wat u wilt. Als het nodig is, passen we de behandeling tussentijds aan.